Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z mięsem drobiowym i warzywami
Pałki z kurczaka myjemy ,suszymy i nacinamy po skosie z każdej strony ,by marynata mogła dobrze wejść w mięso .
Marynata ; z podanych składników robimy marynatę w której umieszczamy mięso na ok 6h .
Po tym czasie pieczemy je w piekarniku przez 1h w tem 170st ,aż mięso będzie samo odchodziło od kości .
Sos śmietanowy ;Łączymy wszystkie składniki ,czosnek przeciskamy przez praskę i zostawiamy ,do połączenia się smaków .
Warzywa ;Pomidora ,ogórka , rzodkiewkę kroimy w kosteczkę lub paski .
ser też dodałam bo akurat miałam wiec pokroiłam również w paseczki .
Sałatę rwiemy na kawałki .
Na desce kładziemy nasz placek ,smarujemy sosem ,kładziemy warzywa ,mięso obrane z kości ,polewamy znów sosem i zwijamy w rulon ,spinamy wykałaczką i grillujemy kilka minut .