Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarteletki rabarbarowe z brązowym cukrem i migdałami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 80 g
cukier puder 50 g
jajko 2 szt
masło 75 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier brązowy 4 łyżeczki
rabarbar 1 łodyga
płatki migdałowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarteletki rabarbarowe z brązowym cukrem i migdałami

Rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, zostawić na 2 minuty. Następnie odcedzić, zasypać brązowym cukrem, aby stracił na kwaskowatości. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować. Ciasto przełożyć łyżką do foremek na tarteletki. Wyłożyć rabarbar, posypać brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi. Piec w 180C przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.05.2014 19:04
śliczne, rabarbar mnie przekonuje
Dorian 18.05.2014 18:50
smakowicie wygladaja
Gabi44 18.05.2014 15:04
Proste i pyszne.
ewelinapac 18.05.2014 12:23
wyglądają swietnie
kasienka23 18.05.2014 11:05
super deserek!
IZABELA29 18.05.2014 09:16
chętnie takie zrobię .
fotoviderek 18.05.2014 09:15
Bardzo apetyczne :)
Edith85 18.05.2014 08:52
ale pyszności u Ciebie :)
BernadettaP 18.05.2014 08:35
Proste, a jam smacznie wyszło !
norweska20 18.05.2014 00:22
wyszły tak smakowicie..pycha
Magula 18.05.2014 00:06
Mniam sa rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak