Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak kanapkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 2 kg
podgardle surowe 1/2 kg
czosnek ząbki 6-9 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka (wg uznania)
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka (wg uznania)
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak kanapkowy

Kroki postępowania

1
Karkówkę i podgardle zmielić w maszynce do mięsa, ja użyłam sitka o średnich otworach. Czosnek przesisnąć przez praskę - ilośc zależy od indywidualnych upodobań.
Krok 1 - Przysmak kanapkowy  foto
2
Mięso połączyć z podgardlem, dodać czosnek i przyprawy (sól, pieprz). Dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Krok 2 - Przysmak kanapkowy  foto
3
Przygotowane mięso ułożyć ciasno w wyparzonych słoikach (ugnieść), do każdego włożyć po dwa listki laurowe. Zakręcić i wstawic do dużęgo garnka z zimną wodą. Gotować około 2,5 godziny (od momenty zagotowania) na małym ogniu. Zostawić do wystudzenia.
Krok 3 - Przysmak kanapkowy  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena6 05.08.2014 21:59
Idealny pomysł akurat dla mnie..muszę tak zrobić.
romanrafal
romanrafal 18.05.2014 08:23
bardzo bardzo mi się podoba zabieram przepis i do roboty
iziona 17.05.2014 19:23
Ta galaretka to prawdziwy rarytas :)
Alex_M 17.05.2014 13:21
rewelacja!! uwielbiam :)
Lidzia 17.05.2014 09:27
Super. Robię podobne dla córki na studia.
w mojej kuchni 17.05.2014 09:05
z razowym chlebem to przysmak
IKrakowianka 16.05.2014 22:01
super do pieczywa
Wafelek2601 16.05.2014 21:22
Też często robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak