Mięso w warzywach

Mięso w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    2 łyzka
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1/4 szt
  • por

    1 szt
  • kapusta włoska

    20 dag
  • fasola szparagowa

    10 dag
  • pomidor

    3 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • zielenina

  • wieprzowina

    30 (łopatka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w drobną kostkę, obrumienić na tłuszczu, zalać wodą tak, aby ledwie ją pokryła i pod przykryciem dusić. Oczyścić i po kroić warzywa (oprócz pomidorów) i po kilkunastu minutach duszenia włożyć do mięsa, dogotować. Pokrojone w kostkę pomidory włożyć do prawie gotowej potrawy, tylko zagotować. Stopić tłuszcz, wymieszać z mąką, zagęścić potrawę. Przyprawić do smaku solą, papryką, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

27.10.2012 18:40
smaczne

Bożena13

28.05.2012 15:09
uwielbiam wieprzowinę! gratuluję świetnego przepisu;)

Agnik

22.07.2011 12:08
super

Gosia32

29.05.2011 08:17
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat