Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surimi i cukinia sosem miodowo-musztardowym marynowana, potem grillowana i w sałacie skąpana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyzeczka

składniki do grillowania

paluszki surimi 1 opakowanie
cukinia 1 sztuka
sałata masłowa 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surimi i cukinia sosem miodowo-musztardowym marynowana, potem grillowana i w sałacie skąpana

Przygotowujemy marynatę . W tym celu łączymy w miseczce : musztardę , miód, oliwę i sok z cytryny. Cukinie obieramy i kroimy w plastry. Cukinię i paluszki surrimi umieszczamy w marynacie na 1 godzinę. Następnie umieszczamy na patelni grillowej i smażymy z 2 stron. Sałatę myjemy, szarpiemy na drobniejsze kawałki, przekładamy do miski. Na sałacie układamy grillowaną cukinię i paluszki surrimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 16.05.2014 23:05
apetycznie podano
Marta1986 16.05.2014 13:15
bardzo smaczne
pajbek 16.05.2014 11:30
Wygląda bardzo pysznie :-)
pawlito 16.05.2014 08:47
reprezentuje się apetycznie
Agnieszka-87-25 16.05.2014 08:09
pyszna sałatka
Magula 16.05.2014 08:01
Ciekawy przepis
fotoviderek 16.05.2014 07:46
Świetne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak