Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier cytrynowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
cukier puder 1 szklanka
skórka cytrynowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier cytrynowy

Cytrynę oparzam, kroję na pół i wyciskam z niej sok. Cukier puder przesypuję do miseczki i dolewam do niego stopniowo sok, najlepiej po łyżeczce i za każdym razem mieszam. Gdy już nasz lukier osiągnie pożądaną przez nas gęstość przestajemy dolewać sok. I tak można zrobić lukier bardziej gęsty lub rzadszy. Dodajemy do lukru skórkę cytrynową kandyzowaną i mieszamy dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 11.05.2014 08:57
też zazwyczaj robię lukier z cytryną :) jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak