Gołąbki z baraniny

Gołąbki z baraniny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    60 dag
  • liście kapusty

    10 szt
  • cebula

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie

    5 szt
  • przyprawa do dań Kucharek

    do smaku
  • liść laurowy

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Baraninę ugotować w wodzie z solą, zielem i listkiem laurowym. Gdy mięso będzie miękkie, pokroić na podłużne kawałki. Czosnek i cebulę podsmażyć na tłuszczu, rozłożyć mięso na liście kapusty, na każdy kawałek położyć trochę cebuli, zawinąć liście, ułożyć w naczyniu ze stopionym tłuszczem. Podlać minimalną ilością wywaru z baraniny, udusić. Do miękkich gołąbków dodać przecier pomidorowy, przyprawy i dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta

26.08.2013 11:45
muszą być pyszne!

andzia123

05.03.2012 08:24
ciekawe

Sylwia56

10.07.2011 11:35
fajny

agata1722

02.11.2010 12:05
mniam; ambitny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat