Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manna pomarańczowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 750 ml
kasza manna 5 łyżka bio
pomarańcza 2 sztuka
masło 1 łyżka
laska cynamonu
płatki migdałowe
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Manna pomarańczowa

Pomarańcze obieramy ze skórki, filetujemy, a następnie kroimy na około 1,5 cm kawałki.

Na patelni rozpuszczamy masło z 2 łyżkami cukru. Gdy cukier lekko się skarmelizuje, dodajemy pomarańcze i delikatnie mieszając smażymy przez 1 minutę. Dodajemy starty 1 cm kawałek cynamonu o długości około 1 cm.

Zagotowujemy 600 ml mleka, a do pozostałego dodajemy kaszkę mannę. Wlewamy ją do gotującego się mleka i ciągle mieszając, gotujemy około 4-5 minut.

Do 3 szklanek nakładamy porcję kaszy manny, następnie po 2 łyżki pomarańczy i pozostałą kaszę.

Przybieramy resztą pomarańczy, posypujemy płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 09.05.2014 14:51
ciekawy pomysł na zwykłą kasze manną :)
Wiktoria29 09.05.2014 10:15
fajne śniadanko
aisoglam 09.05.2014 09:17
Pyszna sprawa :)
Edith85 09.05.2014 08:25
poproszę na śniadanko :)
krystyna330 09.05.2014 07:19
pychotka, poprosze na wynos
kornelcia 08.05.2014 23:17
idealne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak