Kotlet z piczarkami

Kotlet z piczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    60 dag
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    25 dag
  • szynka w plasterkach

    6 szt
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • mąka

    8 łyżek
  • jajka

    3 szt
  • olej do smażenia

  • ząbek czosnku

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na 6 plastrów. Mięso cienko rozbić i posypać sola, pieprzem i roztartym czosnkiem. Cebulkę posiekać i zrumienić na łyżce oleju, dodać posiekane pieczarki i dusić ok 10 minut. Doprawić. Na każdy płat mięsa położyć plaster szynki, na to nałożyć łyżkę farszu grzybowego. Mięso składać w kopertę. Obtoczyć w mące, jajku i w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

07.08.2012 20:40
pycha

IlonaAlbertos

10.05.2012 21:43
Apetyczne.

Iwusia

05.05.2012 12:29
takie kotleciki są smakowite i soczyste

Iwona51

13.12.2011 08:52
smaczny

Jolanta40

07.11.2011 08:35
pyszności

Margo1

22.12.2010 10:20
smaczne

Arlanna

13.12.2010 07:26
Wygląda apetycznie :)

Mysiunia

18.09.2010 22:08
ładnie wyglada

bogumiła3

16.09.2010 15:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat