Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone zawijaski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Nadzienie

serek homogenizowany 250 gram
czosnek 2 ząbek
koperek 2 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
ser ricotta 2 łyżka

Lista składników

cukinia 2 sztuka

Lista składników

szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone zawijaski

Kroki postępowania

1
Cukinię myjemy i kroimy na tarce w cienkie długie plastry.
Krok 1 - Zielone zawijaski foto
2
Serek homogenizowany naturalny mieszamy z ricottą, odrobiną soli, pieprzem, koperkiem, majerankiem, posiekanym czosnkiem.
Krok 2 - Zielone zawijaski foto
3
Na plasterku cukinii układamy serową masę i zawijamy całość jak naleśniki.
Krok 3 - Zielone zawijaski foto
4
Przewiązujemy szczypiorkiem i odstawiamy do lodówki.
Uwaga! Cukinia może puścić sok.

Smacznego :)
Krok 4 - Zielone zawijaski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak