Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 g
śmietana 30% 125 ml
mleko 300 ml
cukier puder 1 łyżka
kakao 1 łyżeczka
truskawki świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Kroki postępowania

1
Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka.
Krok 1 - Czekolada na gorąco  foto
2
Następnie wlać mleko i podgrzewać.
Krok 2 - Czekolada na gorąco  foto
3
Kolejno, wlewać śmietanę, podgrzewając.
Krok 3 - Czekolada na gorąco  foto
4
Następnie dodać cukier puder, ciągle mieszając.
Krok 4 - Czekolada na gorąco  foto
5
Po ok. 10 min wsypać kakao i dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Czekolada na gorąco  foto
6
Odczekać 30 min. aby zgęstniała.
Krok 6 - Czekolada na gorąco  foto
7
Następnie podgrzać ok. 5 min.
Krok 7 - Czekolada na gorąco  foto
8
Czekoladę wlewać do szklanek przez sitko, aby była bez grudek.
Udekorować truskawkami.
Krok 8 - Czekolada na gorąco  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 20.08.2014 21:59
oj to jest to co lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak