Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po fińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula 1/2 szt
śmietana 30% 200 ml
musztarda dijon 1/2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
natka pietruszki

Porada

Potrawę najlepiej przygotować co najmniej godzinę przed podaniem i schłodzić.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po fińsku

Śledzie wymoczyć w wodzie na ok 12 h. Śmietanę ubić a następnie wymieszać z musztardą, curry, cukrem, drobno pokrojoną cebulą i drobno posiekaną natką pietruszki.
Śledzie poporcjować na małe kawałki i ułożyć na półmisku razem z groszkiem. Zalać sosem śmietanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak