Sałatka śledziowa z selerem naciowym i gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety ze śledzia

    300 g
  • seler naciowy

    150 g
  • cebula

    100 g
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • Sos sałatkowy do mizerii koperkowy Prymat

    1 szt
  • gruszki w zalewie

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone filety śledziowe pokroić w cienkie paski, dodać pokrojoną w półplasterki gruszkę, seler naciowy i cebulę. Jogurt naturalny połączyć z majonezem i sosem sałatkowym. Całość delikatnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
melodee 11.02.2015 22:06
Jakie śledzie? Matjasy, w oleju czy w obie?
Mona73 21.06.2013 15:33
sałatka śledziowa - pycha
Megg 20.06.2013 20:30
super pyszna sałatka
mufinka79 20.06.2013 17:40
Wspaniałe połączenie słodkości gruszek i słoności śledzi. Pychotka :)
idealme 20.06.2013 17:36
palce lizać!
Gracer 20.06.2013 16:05
smacznie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat