Flądra w mące smażona

Flądra w mące smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flądra

    8 szt płatów
  • mąka pszenna

    1-1,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • jajko

    1 duże
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Flądra w mące smażona
Jajko wbijamy do miseczki dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy
Krok 2 - Flądra w mące smażona
W jajku moczymy nasze flądry przez około 15 minut
Krok 3 - Flądra w mące smażona
Z jajka flądry wyciągamy do mąki pszennej
Krok 4 - Flądra w mące smażona
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aannkaa82

05.05.2014 20:40
bardzo lubie fladry :)

Bernadeta1

05.05.2014 17:45
smaczna rybka

Czyki

05.05.2014 17:29
Ale narobiłaś ochoty:) pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat