Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
majonez 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane, zahartować zimną wodą. Pozbawić skorupki, przeciąć na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka rozdrobnić w misce. Pieczarki poszatkować drobno, usmażyć na patelni. cebulkę także poszatkować drobno i podsmażyć na patelni. Wymieszać pieczarki z cebulą i dodać do rozdrobnionych żółtek. Wymieszać i przyprawić pieprzem. Faszerować dołki po białkach powstałym farszem. Śmietanę i majonez wymieszać, nakładać po trochu na farszu, udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 01.05.2014 12:30
super jest :)
Ewelina1991 01.05.2014 10:46
pyszne są takie jajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak