Placuszki makaronowe z zupek chińskich

Placuszki makaronowe z zupek chińskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupa chińska

    1 op
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • por

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • olej

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zupę chińską zalewamy odrobiną wrzątku ( tak by tylko lekko pokryła makaron ) , dodajemy przyprawy , mieszamy.

Cebulę i pora drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie oleju.

Paprykę kroimy w kosteczkę.

Przygotowane warzywa dodajemy do napęczniałego makaronu.

Wbijamy jajo , dodajemy mąkę i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy niewielkie kotleciki po 2 minutki z każdej strony.

Odsączamy na papierowym ręczniku , podajemy gorące.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ao_12

29.04.2014 18:29
Fajny pomysł, jadłam już sałatkę z zupek chińskich, chętnie spróbuję placuszków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat