Kluski ziemiaczane z miodem.

Kluski ziemiaczane z miodem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • mąka pszenna

    150 g
  • masło

    40 g
  • sól

  • ser biały

    50 g
  • miód płynny

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zimne przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajko, sól, biały ser i wyrobić na gładkie ciasto. Wyrobione odstawić na około 20 min. Stolnicę posypać mąką i formować na niej wałeczki na grubości palca. Z pokrojonego ciasta formujemy kluski szerokie na środku i spiczaste na końcach. Gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut. Gotowe przed podaniem polewamy miodem i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

18.02.2011 19:03
Ciekawy pomysł z tym miodem

gusia1000

11.11.2010 19:57
Dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat