Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
mąka 1-2 łyżki
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
pieczarki 15 dkg
kapusta kiszona 20 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę , obtaczamy w mące, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
2
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki – dodajemy do podsmażonego mięsa i smażymy.
Krok 2 - Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
3
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę kiszoną.
Krok 3 - Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
4
Zalewamy 2 szkl. wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, na wolnym ogniu dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
5
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę oraz przyprawiamy do smaku.
Krok 5 - Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami foto
6
Mieszamy, dusimy ok 10-15 minut.
Krok 6 - Gulasz z kapustą kiszoną i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 28.04.2014 18:08
wygląda jak gulasz z sosikiem, czyli jest smacznie
Paolcia 28.04.2014 17:55
wygląda brzydko, jak ciapa... ale może smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak