Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło z orzechów ziemnych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzeszki ziemne 25 dag
olej rzepakowy 3 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Masło z orzechów ziemnych

Prażone orzeszki ziemne obieramy ze skorupek. Po obraniu powinniśmy mieć 25 dag orzechów.

Orzechy siekamy, a następnie dokładnie miksujemy rozdrabniaczem lub blenderem.

Wlewamy olej rzepakowy, dodajemy szczyptę soli oraz ew. cukier lub miód i ponownie miksujemy do połączenia się składników.

Domowe masło orzechowe przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Używamy do deserów lub dań wytrawnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 28.04.2014 09:34
Domowe masło orzechowe jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Super przepis.
iziona 28.04.2014 08:47
Masełko pycha też robię w domu, ale łyżeczka mnie zauroczyła :)
noninka77 28.04.2014 08:40
mmmm.....pyszności :)
2milutka 28.04.2014 07:33
wow super musi być;)
ada.la 28.04.2014 07:23
ciekawy przepis
Laila2786 27.04.2014 23:47
super przepis
Katarzyna/kate1980 27.04.2014 22:09
koniecznie muszę wypróbować przepis, bo wydaje się fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak