Młoda kapustka

Młoda kapustka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • boczek wędzony

    30 dkg
  • cebula

    1 szt
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • koperek

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Młodą kapustę umyć, przekroić na połowę i drobno poszatkować.
Włożyć do garnka i zalać dwoma szklankami wody, posolić i ugotować do miękkości.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni, dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Boczek łączymy z kapustą, dokładamy śmietankę, sól. pieprz do smaku.Można dodać koperek drobno pokrojony, ale u mnie nie wszyscy lubią, także podaję osobno.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

30.05.2014 13:33
oj taka kapusta jest pychotka :)

Konczi

08.05.2014 13:05
Taką kapustkę bardzo lubię

berys18

27.04.2014 19:59
pyszna kapustka

Bernadeta1

27.04.2014 19:01
bardzo lubię taką kapustę z dużą ilością koperku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat