Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy na bulionie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 szt
woda 500 ml
koperek 1 pęczek
śmietana 30% 150 ml
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy na bulionie

Kroki postępowania

1
W rondelku zagotowujemy wodę, wrzucamy kostkę i zagotowujemy bulion.
Krok 1 - Sos koperkowy na bulionie foto
2
Koperek siekamy.
Krok 2 - Sos koperkowy na bulionie foto
3
Do bulionu dodajemy koperek. Bulion z koperkiem zagotowujemy.
Krok 3 - Sos koperkowy na bulionie foto
4
Do miseczki przelewamy śmietanę. Następnie dodajemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy by nie było grudek.
Krok 4 - Sos koperkowy na bulionie foto
5
Zalewamy śmietaną bulion i zagotowujemy do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 5 - Sos koperkowy na bulionie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 23.04.2014 20:41
prosty i szybki
Laila2786 23.04.2014 16:10
musi być wyśmienity
Gracer 23.04.2014 16:08
Polecam taki sosik do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak