Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stifado drobiowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 25 dag
pomidory krojone z puszki 1 op
cebula biała 2 małe
ząbki czosnku 2
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion 100 ml
ocet winny 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
bazylia
rozmaryn świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Stifado drobiowe

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w paski lub kostkę. Smażymy na złoto na rozgrzanej oliwie. Solimy i pieprzymy. Dodajemy obraną, pokrojoną w ćwiartki cebulę i posiekany czosnek. Chwilę razem smażymy, zalewamy bulionem i pomidorami. Dodajemy ocet, cukier, cynamon i dusimy na wolnym ogniu ok 30 min. Podajemy z posiekaną bazylią, gałązką rozmarynu. Ten aromatyczny gulasz najlepiej smakuje z podpłomykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak