Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny chrzan

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 szklanki
śmietana 12% 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 6 szt
szczypiorek
chrzan ze słoika 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny chrzan

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy. Następnie rozdrabniamy je bardzo dokładnie w malakserze. dolewamy pomału śmietanę . Dodajemy starty chrzan. Mieszamy dalej. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek mieszamy łyżką i chłodzimy kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 20.04.2014 16:38
pyszny chrzan

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak