Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kurczak
Kroki postępowania
Bułkę namoczyć i po odciśnięciu dodać do mięsa na farsz, wbić jajko na koniec dodać tymianek, pietruszkę oraz jarzynkę i 1/2 łyżeczki pieprzu, dokładnie wymieszać
mięso mielone | 10 dag |
serca drobiowe | 10 dag |
żołądki drobiowe | 10 dag |
wątróbka drobiowa | 10 dag |
tymianek | 1 gałązka |
zielona pietruszka | 1 łyżka |
kajzerka | 1 sztuka |
cebula | 0,5 sztuki |
przyprawa do potraw | 0,5 łyżeczki |
pieczarki | 10 dag |
pieprz | 1 łyżeczka |
sól | 0,5 łyżeczki |
kurczak | 2,5 kg |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | 2 łyżeczki |
czosnek | 4 ząbki |
masło | 0,25 kostki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: