Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron (risini, orzo) z ciecierzycą i koperkiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 gram (risini lub orzo)
cieciorka konserwowa 1 puszka (400g)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło 1 łyżka
cebula biała 1 średnia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron (risini, orzo) z ciecierzycą i koperkiem

Makaron (risini, orzo lub kolanka) ugotować al dente w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzić, nie płukać. Zostawić trochę wody z gotowania.
Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle, można też dodać łyżeczkę cukru. Następnie dodać ciecierzycę, smażyć chwilę. Na końcu dodać makaron z odrobiną wody z gotowania (ma dużo skrobi i wszystko lepiej do siebie przylega). Doprawić całość solą i pieprzem. Smażyć 1-2 minuty.
Zdjąć z ognia, dodać jogurt i posiekany koperek. Wymieszać.
Nakładać na talerze.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 14.04.2014 12:34
kuszące
Ania84 11.04.2014 22:45
świetnie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak