Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oprószyć solą i odcisnąć, połączyć z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, jajkami, pestkami słonecznika i dyni, suszonymi pomidorami, otrębami i siemieniem lnianym. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, oregano i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju usmażyć racuszki na złoty kolor, a następnie odsączyć z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników.
Tak przygotowane, chrupiące racuszki ziemniaczane przełożyć na talerz, podawać z plastrami wędzonej kaczki i konfiturą z pigwy połączoną z migdałami i listkami rukoli.


Komentarze

  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawe danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    przepyszne i ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magula

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny skład i dosyć wykwintne :) Pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    ciekawe te racuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !