Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie zwijańce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie 275 g
szczypiorek 1 garść
szynka kilka plastrów
ser żółty 20 dag
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie zwijańce

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwinąć na blacie. Pociąć (np. nożem do pizzy) na dłuższe plasterki (ok. 15 cm x 5 cm).
Krok 1 - Francuskie zwijańce  foto
2
Następnie na każdy położyć plasterek sera żółtego i pół plasterka szynki. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 2 - Francuskie zwijańce  foto
3
Zwinąć i przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę.
Krok 3 - Francuskie zwijańce  foto
4
Włożyć do piekarnika i piec przez ok. 25 minut w 180 st. na złoty kolor.
Krok 4 - Francuskie zwijańce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 06.04.2014 10:31
mniam mniam :)
Wiktoria29 06.04.2014 09:26
super pomysł na śnadanko
Magula 06.04.2014 08:11
Z ciasta francuskiego można cuda wyczarować
w mojej kuchni 05.04.2014 23:51
super, takie jak lubię
Jusiaa 05.04.2014 22:55
Idealne zawijańce :)
Megg 05.04.2014 22:35
Pychota :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak