Serca nadziewane serem i szynką

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Już nie musicie szukać przepisu na pyszną przekąskę - koniecznie przygotujcie serca z ciasta francuskiego z szynką, serem i papryką! Są smaczne, wyglądają tak, że aż chce się je zjeść i w dodatku przygotujecie je bardzo szybko.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Serca nadziewane serem i szynką:

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szynka

    250 g
  • ser gouda

    250 g
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • Musztarda miodowa Prymat

    4 łyżki
  • Zioła kuchni włoskiej suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Paprykę pokrój na małe kawałki. Szynkę oraz ser gouda zetrzyj na tarce na grubych oczkach. 

2. W miseczce wymieszaj musztardę z ziołami i tymiankiem.

3. Ciasto francuskie odwiń i posmaruj mieszanką musztardy i ziół. Całość posyp papryką, serem gouda i szynką.

4. Ciasto zawiń z obu stron do środka. W międzyczasie roztrzep jajko do posmarowania ciasta.

5. Pokrój w plastry, uformuj w serce i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nasmaruj jajkiem.

6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 ° C na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat