Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca nadziewane serem i szynką

5.0
(35)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Już nie musicie szukać przepisu na pyszną przekąskę - koniecznie przygotujcie serca z ciasta francuskiego z szynką, serem i papryką! Są smaczne, wyglądają tak, że aż chce się je zjeść i w dodatku przygotujecie je bardzo szybko.

Składniki:

Serca nadziewane serem i szynką:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka 250 g
ser gouda 250 g
papryka czerwona 1/2 sztuki
Musztarda miodowa Prymat 4 łyżki
Zioła kuchni włoskiej suszone Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Serca nadziewane serem i szynką

1. Paprykę pokrój na małe kawałki. Szynkę oraz ser gouda zetrzyj na tarce na grubych oczkach. 

2. W miseczce wymieszaj musztardę z ziołami i tymiankiem.

3. Ciasto francuskie odwiń i posmaruj mieszanką musztardy i ziół. Całość posyp papryką, serem gouda i szynką.

4. Ciasto zawiń z obu stron do środka. W międzyczasie roztrzep jajko do posmarowania ciasta.

5. Pokrój w plastry, uformuj w serce i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nasmaruj jajkiem.

6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 ° C na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak