Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie koszyczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
filet z kurczaka 1 pojedynczy
papryka marynowana 1/3 słoiczka
szczypiorek 1 garść
ciasto francuskie 1 opakowanie- 275 g
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie koszyczki

Cebulkę poszatkować i zeszklić na patelni. Fileta pokroić na małe kwadraciki i dodać do cebuli. Cały czas smażyć i mieszać. Dodać wcześniej podgotowaną marchewkę i pokrojonego pomidora. Odsączyć paprykę z zalewy i dodać na patelnię. Całość cały czas podsmażać i mieszać. Na koniec dodać poszatkowany szczypiorek. Rozwinąć ciasto francuskie. Wycinać kwadraciki ok. 8x8 cm. W każdym zrobić niewielki dołeczek na środku i wstawić do niego przygotowany farsz. Całość przekładać na natłuszczoną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. Podawać najlepiej ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 06.04.2014 12:38
Coś na ząb. Smaczniutkie.
Ania84 06.04.2014 10:09
świetna przekąska
adelajda 05.04.2014 21:23
mam ciasto francuskie w lodówce a i reszta jest muszę zrobić:)
Sylwia26 05.04.2014 19:38
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak