Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe placuszki z pietruszką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
cebula 1
ząbek czosnku 1
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 l
jajko 1
ser żółty 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
pomidor 1
olej do smażenia

Porada

Placuszki podajemy z ulubionym sosem, dipem.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe placuszki z pietruszką

Obieramy czosnek oraz cebulę i drobno siekamy. W rondelku roztapiamy masło i szklimy czosnek i cebulkę. Dodajemy ryż i chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem ok 15 min. Studzimy. Wbijamy jajko, dodajemy starty ser żółty, posiekaną natkę pietruszki (część zostawiamy do dekoracji).Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy porcje na rozgrzany olej i smażymy placuszki na rumiano z obu stron. Dekorujemy natką i pokrojonym pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 05.04.2014 13:36
Bardzo fajny przepis.
Mniam 05.04.2014 10:02
Smaczne placuszki.
malaczarna23 05.04.2014 09:24
pyszne placuszki
Edith85 05.04.2014 08:57
wyglądają na bardzo smaczne
noninka77 05.04.2014 08:55
świetny przepis :)
nogawkuchni 05.04.2014 08:54
Bardzo ciekawe i smakowite danie,z pewnością pyszne w smaku,prezentuje się zachęcająco.
norweska20 05.04.2014 00:03
pomysłowe te placuszki
Marta1986 04.04.2014 23:49
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak