Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy zawijaniec
Kroki postępowania
Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną cienko rozwałkowujemy na okrągły placek. Na środku formujemy kopułkę z farszu pieczarkowego, oraz wieniec na około ciasta.
jajko | 1 szt |
drożdże suche | 1 opak |
mleko | 1/2 szkl |
woda ciepła | 1/4 szkl |
mąka | 2,5 szkl |
oliwa | 1 łyżka |
sól | do smaku |
bazylia | do smaku |
oregano | do smaku |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | do smaku |
pieczarki | 1/2 kg |
cebula | 1 szt |
ser żółty | 10-15 dkg |
olej | 1 łyżka |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: