Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
gouda 15 dag
szynka 10 dag
ketchup pikantny 4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy na papierze, smarujemy je na całej powierzchni ketchupem. Następnie na cała powierzchnię ścieramy żółty ser gouda, układamy szynkę.
Krok 1 - Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda foto
2
Ciasto francuskie zawijamy jak roladę dość mocno dociskając. Roladkę kroimy na krążki około 1,5 cm.
Krok 2 - Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda foto
3
Przekładamy ślimaki na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 15-17 minut. Ślimaki mają być zarumienione.
Krok 3 - Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.07.2014 20:40
ciekawa przekąska :)
erym 30.05.2014 21:03
bardzo ladnie to wyglada
Renataj 02.04.2014 21:07
Takie proste a jakie apetyczne.
agnieszka214 02.04.2014 14:23
poprostu fantastyczne
norweska20 02.04.2014 13:29
smakowite te ślimaczki
Czyki 02.04.2014 12:36
Jak cudownie wyglądają:)
Róża1 02.04.2014 12:26
pychotka :-) , moje ulubione ciasto francuskie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak