Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy drobiowe.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

idealnie smakują z sosem czosnkowym są dobre na ciepło i na zimno

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy drobiowe.

Kroki postępowania

1
mięso kroję w paski i przyprawiam
Krok 1 - Paluchy drobiowe. foto
2
następnie moczę w jajkach
Krok 2 - Paluchy drobiowe. foto
3
obtaczam w bułce tartej
Krok 3 - Paluchy drobiowe. foto
4
smażę na rozgrzanym oleju
Krok 4 - Paluchy drobiowe. foto
5
odsączam z tłuszczu na papierowych ręczniczkach
Krok 5 - Paluchy drobiowe. foto
6
podaję jako przekąskę :)
Krok 6 - Paluchy drobiowe. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 02.04.2014 12:23
fajne jedzonko
ppaulina 02.04.2014 11:35
lubię takie przekąski
Róża1 01.04.2014 23:03
przepyszne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak