Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron farfalle primavera

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 200 g
cukinia 1 sztuka
zielony groszek mrożony 40 g
czosnek 1 ząbek
śmietanka 36% 100 ml
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżeczka
parmezan starty 5 łyżek
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron farfalle primavera

1.Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na 4 minuty przed końcem gotowania, do makaronu dodaj zamrożony groszek.
2.W głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i zmiażdżony czosnek. Podsmażaj na małym ogniu przez 4 - 5 minut delikatnie mieszając od czasu do czasu. Gdy cukinia lekko zmięknie dodaj skórkę z cytryny, musztardę i śmietankę. Podgrzewaj wszystko jeszcze przez 3 minuty.
3.Do sosu z cukinią dodaj makaron i całość dobrze wymieszaj. Podziel na porcje i posyp parmezanem. Podawaj natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak