Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy gzik poznański
Twaróg można pozostawić niemielony ale ja lubię aksamitna konsystencje bez grudek. Można także użyć serka homogenizowanego ale w takim przypadku trzeba znacznie zmniejszyć ilość śmietanki.
twaróg | 250 g |
śmietanka 12-procentowa | 200 ml |
cebula czerwona | 1 szt |
rzodkiewka | 1 pęczak |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 pęczek |
ogórek | 1/2 szt |
koperek | 1/2 pęczku |
Sól ziołowa jodowana Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: