Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie różyczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
salami 150 g
sos chili
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie różyczki

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 2cm. Na paskach ciasta układamy przecięte w pół plasterki salami tak aby nachodziły na siebie. Salami smarujemy ostrym sosem chili. Rolujemy salami z ciastem tworząc różyczki. Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w 225 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.03.2014 21:24
smaczna przekąska ładnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak