Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 paczki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana 2 łyżki
orzechy posiekane 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Kroki postępowania

1


Przesianą mąkę dajemy do miski razem z proszkiem do pieczenia a także żółtka, śmietanę, margarynę, cukier z cukrem waniliowym oraz zmielone orzechy.
Krok 1 - Ciasteczka orzechowe foto
2
Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Wyrobione ciasto dajemy na pół godziny do lodówki. Następnie wałkujemy i wykrawamy ciasteczka.
Krok 2 - Ciasteczka orzechowe foto
3
Przygotowane ciasteczka dajemy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 15 minut.
Krok 3 - Ciasteczka orzechowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 30.03.2014 15:54
robię podobne pyszne ciacha
2milutka 29.03.2014 19:59
takie najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak