Przepis i sposób przygotowania na: owocowe miseczki
mąkę siekam z tłuszczem dodaję wodę oraz żółtka i zagniatam ciasto , odstawiam w zimne miejsce na pół godz.
masa:
gotuję budyń z połowy mleka przewidzianego w przepisie, schładzam
serek miksuję i małymi porcjami dodaję do budyniu.
galaretkę zalewam połową wody podanej w przepisie i schładzam( do miseczki odłożyć 4 łyżki galaretki) ,jak zacznie gęstnieć zaczynam miksować tak długo aż z galaretki zrobi się pianka i delikatnie przekładam do masy z budyniu i serka .
ciasto kruche wałkuję na cienki placek i wycinam koło ,większe niż foremka i przekładam . piekę na złoty kolor w temp.200 stopni 7-10 minut.wyjmuję i czekam aż będą zimne .
masę przekładam do miseczek i dekoruję owocami .( u mnie truskawki świeże ,porzeczki mrożone ,kiwi) pędzelek moczę w galaretce i smaruje owoce( ładnie się błyszczą)