grzyby w panierce

grzyby w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone kapelusze grzybów

    10 szt
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapelusze grzybów zalewamy mlekiem, odstawiamy na noc. Do garnka wlewamy wody, wrzucamy grzyby i gotujemy do miękkości. Następnie po ostudzeniu i odsączeniu, grzyby solimy i pieprzymy. Kapelusze zanurzać w roztrzepanym jajku i bułce, wkładać na rozgrzany tłuszcz i piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

01.06.2011 15:42
prawie jak schabowe

Barbara55

26.05.2011 15:33
choć lubię wszelkie potrawy z grzybami to ta propozycja nie podoba mi się

Tika4444

21.02.2011 11:15
z suszonych nie robiłam, muszę spróbować

rakow2

01.02.2011 15:56
grzyby lubię zbierać i jeść

IlonaAlbertos

06.05.2010 17:51
Szybka i fajna potrawa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat