Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szpinakowo - brokułowy z mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
bulion warzywny 1 l
brokuły 1 szt
szpinak 70 g
mozzarella 1 kulka
śmietana 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szpinakowo - brokułowy z mozzarellą

Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, brokuły umyć i podzielić na różyczki. Warzywa dodać do bulionu i zagotować do miękkości. Na koniec dodać szpinak, gotować jeszcze razem 5 minut. Dodać śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksować blenderem na jednolitą masę. Mozzarellę pokroić w kostkę. Przed podaniem posypać krem mozzarellą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.04.2014 09:59
lubię takie zupki
Lidzia 11.03.2014 17:06
Smaczna. Sam krem szpinakowy po zblendowaniu zmienia kolor. Brokuły go przywracają.
Noruas 11.03.2014 17:02
bardzo lubię taką zupę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak