Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy serniczek
Kroki postępowania
1 kg sera na serniki w wiaderku
300 ml śmietany 30%
20 dag białej czekolady
1/2 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
6 łyżeczek żelatyny
1/4 szklanki wody
dodatkowo;
1/2 puszki zagęszczonego mleka słodzonego
1/2 puszki orzeszków ziemnych nie solonych
10 dag czekolady mlecznej łaciatej
Wykonanie:
Całe jajka ubić z cukrem do białości, następnie delikatnie połączyć z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelać do tortownicy 20 cm średnicy i piec w temp. 180 st około 5-6 minut.
Ser utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać rozpuszczoną i płynna czekoladę oraz jeszcze ciepłą żelatynę na koniec ostrożnie połączyć z ubitą śmietaną.