jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym...

jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • masło lub margaryna

    1/2 kostki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 czubata łyżeczka
  • rabarbar

    1/2 kg
  • jabłka prażone

    1 litr
  • kisiel truskawkowy

    1 opakowanie
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier puder

    - do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym...
miałam porcje rabarbaru zamrożone i taki użyłam jak również litrowy słoik prażonych jabłek

rabarbar zamrożony opłukać ciepłą wodą i dodać do garnka razem z jabłkami

wsypać cukier i wlać wodę - zagotować

gotować z 5 minut na mniejszym ogniu mieszając

kisiel wymieszać z ciut wodą i zagęścić owoce - odstawić do wystudzenia
Krok 2 - jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym...
jajka, cukier, miękka palma, cukier waniliowy wszystko utrzeć mikserem do białości

wsypać mąkę z proszkiem i mikserem utrzeć na dość gęste ciasto
Krok 3 - jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym...
tortownica 22cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym

na dno wyłożyć 3/4 ciasta - zimne kisielowe owoce - resztę ciasta
Krok 4 - jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym...
piec w 200C około 40-45 minut

ostudzone ciasto posypać pudrem cukrem
Krok 5 - jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym...
ciasto jest po prostu pyszne........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pierniczkowo

11.03.2014 11:05
pycha ciacho :)

fotoviderek

11.03.2014 07:31
Ciacho pierwsza klasa :)

Sroczka

10.03.2014 21:29
To ciasto wygląda na bardzo smaczne, pyszności.

Noruas

10.03.2014 20:26
wspaniałe ciasto!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat