Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą otoczona parówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cebula 2 małe
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
sól
pieprz ziołowy XXL
parówki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą otoczona parówką

WYKONANIE:

Jajka umyć, rozbełtać z solą i pieprzem rózgą, cebulę obrać, umyć i pokroić drobniutko. Parówki najlepiej długie, ściągnąć osłonki jak mają i przekroić wzdłuż ale nie do końca, wywinąć w drugą stronę i końcówki spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć spięte serduszka z parówek i podsmażyć z obu stron. Poprzekładać na talerzyki, usmażyć cebulę, dodać rozbełtane jajka i szybko mieszać. Gotową jajecznicą napełniać parówki. Udekorować sosem majonezowo-jogurtowym lub ketchupem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.02.2015 12:44
walentynkowe śniadanko
magda1976 11.03.2014 18:56
bardzo apetycznie wygląda!
dorrota 09.03.2014 22:54
Świetnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak