Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
chleb wieloziarnisty
4 kromki -
szpinak baby
200 g -
półgęsek
100 g -
czosnek
3 ząbki -
cebula
1 szt. -
jaja
2 szt. -
suszone pomidory z ziołami Smak
2 łyżki (posiekanych) -
ser kozi
8 łyżek (pokruszony) -
słonecznik łuskany
2 łyżki (prażony)
Do smaku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Sól ziołowa jodowana Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
Do ozdoby
-
tymianek
Sposób przygotowania
W międzyczasie w tosterze przypiekamy 4 kromki pieczywa. Następnie nacieramy pieczywo ząbkiem czosnku przekrojonym na pół.
Do szpinaku na patelni dodajemy połowę sera koziego, jajka oraz pokrojone suszone pomidory, doprawiamy ostrą papryką, mieszamy i podsmażamy do delikatnego ścięcia jajek.
Grzanki układamy w naczyniu żaroodpornym, na nie układamy szpinak z patelni, posypujemy resztą sera koziego oraz pestkami słonecznika. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5 minut.
Grzanki podajemy na talerzu, ozdobione świeżym tymiankiem.
chleb podpiekamy w tosterze nie będzie chłonął wody i oliwy z farszu.![]()
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się