Pierogi z kurczakiem i dodatkami

Pierogi z kurczakiem i dodatkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • wrzątek

    1/2 szklanki
  • woda zimna

    4 łyżki
  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    3 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • ryż

    1/2 torebki
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z kurczakiem i dodatkami
Na początek przygotowuję farsz do pierogów:
Gotuję fileta i ryż, kroję rzodkiewkę odsączam z wody kukurydzę.

Fileta kroję na drobne kawałki dodaję ryż, kukurydzę oraz rzodkiewkę i doprawiam do smaku solą i pieprzem

Wyrabiam ciasto:
2 szklanki mąki, dodaję sól, wlewam pół szklanki wrzątku, dodaję olej i zimną wodę. Wyrabiam ciasto aż będzie jednolite.

Stolnicę podsypuję mąką, ciasto trzeba rozwałkować, szklanką wycinam kółka i nakładam farsz.
Krok 2 - Pierogi z kurczakiem i dodatkami
Pierogi najpierw gotuję w wodzie, w między czasie rozgrzewam patelnię i smażę pokrojoną i posypaną wcześniej solą cebulkę, po ugotowaniu pierogów przekładam je na patelnie do cebulki aż się lekko zarumienią.
Krok 3 - Pierogi z kurczakiem i dodatkami
Pierogi gotowe:)
Polecam jedzenie ich z ketchupem smaczne połączenie ;)

Życzę Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra/Olcia

24.04.2015 15:09
świetny pomysł

gacopierz23

13.04.2014 18:26
z takim nadzieniem czas spróbować

Kejti

11.03.2014 23:49
Fajne pierogi :-)

sara1

10.03.2014 11:06
ciekawe nadzienie i pysznie wyglądają

votus

09.03.2014 14:41
pyszne danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat