Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowy bananowiec

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 10 szt
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
śmietana 30% 330 ml
serek homogenizowany 400 g
cukier puder 3-4 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
mleko 1/2 szklanki
galaretka
borówka amerykańska kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowy bananowiec

Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i odstawić. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku i tez odstawić do wystygnięcia.

Dobrze schłodzona kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, zmiksować z serkiem waniliowym, a następnie z 8 rozgniecionymi bananami. Na końcu wlać wystudzoną żelatynę i dokładnie połączyć z masa bananową.

Tortownicę (23 cm) wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę bananową. Pozostałe dwa banany pokroić na plasterki i udekorować wierzch. Ja dołożyłam jeszcze kilka borówek. Całość zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.03.2014 12:18
Smaczne ciasto.
czarrna 09.03.2014 09:05
Sprawdza się idealnie w ciepłe dni :)
monisia1977 09.03.2014 08:29
fajne ciacho
malaczarna23 09.03.2014 07:13
wyśmienite ciasto:)
Kasia35 08.03.2014 22:47
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak