Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z orzechami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1/2 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
śmietana 12% 2 łyżki
dekoracja
orzechy włoskie 10 dkg
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z orzechami

Ciasto siekamy z margaryną i zagniatamy z pozostałymi składnikami na gładkie jednolite ciasto. Odkładamy do zamrażalnika na godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy, wycinamy ciekawe kształty, smarujemy białkiem i dekorujemy zmielonymi orzechami. Pieczemy do zrumienienia (ok 15 minut) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.12.2015 18:12
smaczne ciasteczka
czarrna 07.03.2014 19:08
Najlepsze do pochrupania, a zabawa przy przygotowywaniu też super :)
dwa pokoje z kuchnią 07.03.2014 08:08
moja kochana babcia takie robi, ja też- najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak