Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na białkach z "wsadem".

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
białko 7 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 7 dag
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat cytrynowy 1 szt
chrupki 1 szklanka
żurawina suszona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na białkach z "wsadem".

Kroki postępowania

1
Zainspirował mnie przepis Zewy na DS, a akurat miałem dużo białek .więc jest ciasto.
Tłuszcz stopić i przestudzić.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtko, ubić.
Krok 1 - Babka na białkach z "wsadem". foto
2
Mąkę przesiać z proszkiem i połączyć z ubitymi białkami i stopionym tłuszczem.. Dodać aromat, wsypać oprószoną mąką żurawinę i Malti Keks, wymieszać.
Krok 2 - Babka na białkach z "wsadem". foto
3
Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy ,oprószonej bułką tartą.
Krok 3 - Babka na białkach z "wsadem". foto
4
Piec w temp 175 stop.40-45min.Czas zależy od wielkości formy.
Krok 4 - Babka na białkach z "wsadem". foto
5
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Babka na białkach z "wsadem". foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.03.2014 21:03
będę wiedziała co zrobić z białek
Kejti 06.03.2014 19:43
Fajna babka :-)
Rysia 06.03.2014 18:58
Smaczny sposób zagospodarowania białek.
patryska76 06.03.2014 16:14
Pyszności! ;-)
artur7 06.03.2014 15:47
wspaniale wyglada
dada 06.03.2014 15:23
wygląda świetnie - trzeba spróbować
Lidzia 06.03.2014 15:16
Fajny przepis, muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak