Przepis i sposób przygotowania na: Sernik ze snickersami.
Herbatniki pokruszyć bardzo drobno.
150 g masła roztopić.
Herbatniki połączyć z masłem,wymieszać i wyłożyć na tortownicę o średnicy 30 cm.Tortownicę wyłożyć papierem do wypieków ponieważ podczas pieczenia może wyciec masło.
Masa serowa:
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
W osobnej misce utrzeć masło z serem twarogowym.Najlepiej żeby był przynajmniej podwójnie mielony.
Masę serową połączyć z żółtkami utartymi z cukrem.
Następnie dodać kaszę mannę i miksować na gładką masę.
Śmietanę kremówkę ubić.
Białka także ubić na gęstą pianę.
Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać.
Następnie wylać na przygotowany spód z ciastek.
Pokroić w cienkie plasterki 1 snickersa i zatopić w masie serowej.
Piec w 170 stopniach przez godzinę.
Kiedy wystygnie posmarować sernik masą toffi.Można łyżką lub szprycą do zdobienia.
Na wierzchu posypać pokrojonymi na cienkie paseczki snickersami.
Palce lizać :-)