Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół - krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
por (biała część) 1 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
ziele angielskie 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół - krem

Do garnka przekładamy umytą porcję rosołową, zalewamy wodą, solimy i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny. Dodajemy obrane warzywa (kroję w słupki bądź w kostkę) oraz liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy wszystko na niewielkim ogniu przez około godzinę. Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie po około 50g na osobę. Do malaksera przekładamy makaron, dodajemy warzywa z wywarem i wszystko miksujemy na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 02.03.2014 19:54
ciekawa wersja rosołu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak